Tuesday, January 13, 2009

Favoritmuffins























Det här är en magrare variant av en av mina absoluta favoritmuffins. Smakmässigt skiljer det inte mycket mellan "margarin"varianten och den andra. Men de brukar alltid vara väldigt omtyckta. Syrligheten hos lingonen, bittersötman i chokladen i kombination med kardemumman skapar ljuv musik i maggropen.

Lingon & Chokladmuffins
Originalrecept
20 st.
200 g mjölkfritt margarin
3 1/2 dl socker
2 1/4 dl sojagrädde
6 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
1 tsk kardemumma
1/2 dl växtdryck
150 g mörk choklad, hackad
1 dl lingon
Rör smör och socker pösigt. Tillsätt sojagrädde. Blanda de torra ingredienserna och vänd ner i smörblandningen omväxlande med växtdrycken. Vänd ner det mesta av chokladen och lingonen. Klicka i muffinsformar och strö över resterande choklad och lingon. Grädda 200°c 15-20 minuter.
Magrare mindre sats
blev 4 st
1/2 dl katrinplommonpurée
knappt 1 dl råsocker
1/2 dl sojagrädde
1 1/2 dl mjöl [använde dinkel till dessa]
knappt 1/2 tsk bakpulver
knappt 1/2 tsk vaniljsocker
knappt 1/2 tsk kardemumma
35 g mörk choklad
knappt 1/2 dl lingon
Följ beskrivningen ovan...

No comments:

Post a Comment