Väderleken i Lebaland är minst sagt varierande och det kan skifta snabbt. Det får vara så.
Rejäla skurar och blåsväder varieras med lite sol och hög luft.
Den här morotskakan är inte tokig alls. Mjuk, lagom söt, glutenfri.
Den oraffinerade morotskakan
- 3 stora morötter, finrivna
- 2 skivor färsk ananas
- 1 banan
- 1/2 cup växtdryck - gärna osötad mandelmjölk, (funkar med vatten om man inte har växtdryck hemma)
- 2 msk olja
- 2 cup mandel, mixade till mjöl
- 1 cup bovetemjöl
- 1 cup valnötter (eller pekannötter)
- 1 cup dadlar
(ev 1 cup russin - jag använde INTE russin denna gång)
- 1 msk kanel
- 1 tsk bakpulver
Börja med att sätta på ugnen på 200°c. Mixa som sagt mandlarna till ett mjöl, tillsätt sedan resten av ingredienserna i matberedarna, utom valnötter och bakpulver. Mixa så det blir en kladdig smet. Rör sedan ner grovt hackade valnötter och bakpulver. Grädda 20 min i ugnen.
Till "glasyr" mixade jag 1/2 pkt tofu med 1 banan, 5 dadlar, 1 msk olja, 1 tsk kanel. Man kan säkert använda blötlagda cashewnötter istället för tofu, om man vill :)
No comments:
Post a Comment