Sunday, October 14, 2012
Börjar om... igen
Får se om min ambition att "dra igång" bloggen igen...
Det får bli som det blir, och när det blir.
Har fullt med recept och annat som ligger på lut.
Ibland är det bra med enkelhet.
Snabbt och enkelt blev det igår. Jag och lillebror mumsade på falafelpaj och morotskaka till efterrätt.
Falafelpajen har all möjlighet till variation, endast fantasin kan sätta gränserna.
Falafelpaj
- 1 paket falafelmix (finns glutenfri)
- Hummus (hemmagjord eller köpt, själv använder jag alltid hemmagjord)
- Yofu, blandad med vitlök, riven gurka, citron, salt
- Tomat, gurka oliver
Börja med att blanda falafelmixen och låt stå, du kan behöva två paket, beror på vilken mix man använder. Låt det stå i minst en timme och svälla. Sätt ugnen på 175°c. Häll falafelsmeten i en pajform, toppa med tomater, in i ugnen 20-30 minuter (till den har blivit "fast" i konsistensen). Smeta på ett tjockt laget av din favorithummus, toppa med skivad gurka och sedan ett lager av yofu-sås och lite oliver. Ät och njut!
Funkar fint att äta kall dagen efter också.
Etiketter:
Glutenfritt,
Paj,
Recept
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment