Sunday, September 4, 2011

Mjuk Polenta med svarta prickar






















Livet är konstigt och rörigt allt som oftast.
Det råder ett lugnt kaos.
Jag försöker njuta av hösten, den friska luften, mörka kvällar.

Varma grytor med mycket grönsaker är perfekt för höstkvällar. Tillsammans med mjuk polenta är det en njutning. Polentan är enkel att koka och grytan gör man i ett nafs.

Mjuk Polenta med Vallmo

5 c vatten eller buljong
salt & peppar
1 c polenta
2 msk olivolja
2 tsk vallmofrön
Vispa ner polentan i vattnen, rör ner olivolja, salt, peppar och vallmofröna. Koka under omrörning i 12 min. Stäng av värmen och låt stå under lock i ca 10 min.

Grytan innehåller bland annat schallottenlök, sojabitar, rödvin, brysselkål, grönkål, soltorkade tomater...

Efterrätt blir jordnötssmörspudding *nomnom*

No comments:

Post a Comment