Wednesday, September 7, 2011

Kullstuvning


En mustig stuvning med bröd som bakas ovanpå är en perfekt middag. Jag har inte testat hur resterna klarade av en infrysning, men förhoppningsvis funkar det. En sak jag insåg efter att jag lagat maten och skulle frysa in resterna, var dock att det hade varit smidigt att tillaga dem i portionsformar från början... Det var inte lätt att fördela det efter bakandet.

Kullar över Grönsaksstuvning

Stuvningen
2-3 potatisar, tärnade i centimeterstora bitar
3 c buljong
3 msk maizena
2 msk olivolja
1 stor eller 2 mindre purjolökar, skivade
1 gul lök, hackad
2-3 morötter, tärnade i centimeterstora bitar
2 vitlöksklyftor, hackade
1 tsk timjan
Salt & Peppar
knappt 1 c gröna ärtor
1 c kokta bönor [jag använde vita]

Brödkullar
3/4 c sojadryck
1 tsk äppelcidervinäger
1 c vetemjöl
1/2 c grahamsmjöl
2 tsk bakpulver
en nypa salt
4 msk MF smör

Börja med att koka potatisen mjuk.
Blanda ihop degen till kullarna, den kan stå medan stuvningen kokas ihop. Rör äppelcidervinäger i sojadrycken så den koagulerar lite, Blanda mjöl, bakpulver, salt med smör. Tillsätt sojadrycken. Knåda till du får en bra deg, du kan eventuellt behöva tillsätta lite mer mjöl.

Till stuvningen, rör ut maizenan i buljongen. Fräs purjon, löken och morötterna i olja till de mjuknar, ca 10 minuter. Tillsätt vitlök, timjan salt och peppar. Rör i den kokta potatisen, de gröna ärtorna och buljongmixen. Sjud lugnt och fint i ca 7 minuter. Häll i bönorna. Tål din gryta ugnsvärme kan du grädda allt i den, annars får du hälla över stuvningen i en lämplig form. Rulla bollar av degen och lägg ovanpå stuvningen. Grädda i 225°c ungefär en kvart, till brödbollarna fått lite färg.No comments:

Post a Comment