Tuesday, August 17, 2010

Tryckt polenta






















Jag älskar min tryckkokare och kan rekommendera alla att införskaffa en. Jag testade att koka polenta i den och det blev väldigt bra, och gott.

Örtig polenta i tryck

4 1/2 c vatten
1 c polenta
2 vitlöksklyftor, finrivna
1 tsk salt
1 lagerblad
2 tsk basilika
persilja [ögonmåttade, men ca 2 msk]
2 tsk oregano
1 tsk rosmarin

Koka upp vattnet, rör i polentan och alla kryddor. Koka det på högsta tryck i ca fem minuter. Låt trycket avta och släpp ut resterande tryck efter 10 minuter. Rör om ordentligt. Är polentan för lös låt den sjuda några extra minuter medan du rör. Häll i en form och låt stå kallt minst en timme. Skär sedan i valfria bitar och stek i hyffsat rikligt med olja. Låt den gärna rinna av på lite papper innan du serverar den så den inte blir så flottig som min på bilden.

No comments:

Post a Comment