Jag älskar Gurka, vilket är lite märkligt eftersom gurka inte smakar så himla mycket egentligen, inte innehåller den mycket näring heller för den delen. Men hyvla ett tjockt lager gurka på en macka med lite örtsalt på *mumma* och tzatziki och dippa gurkstavar i röror. Svenska gurkor i säsong är bra mycket godare än de stackarna som finns vintertid.
Jag brukar göra Gurkpannkisar till mellanmål eller som en lättare lunch tillsammans med en sallad. Man kan variera smaken i oöndlighet, men originalreceptet är för 2 pannkisar:
1 stor gurka, skalad och riven
1/2 c rismjöl [går att använda bovete, majs ja vad som helst skulle jag gissa]
1 msk koreander
1 chili
1/2-1 tsk hel kummin
salt
2-3 msk sesamfrön
Blanda ihop allt utom sesamfröna, stek som vanliga pannkakor. Strö över sesamfrö [rosta dem eventuellt för en godare smak]. Ät med valfri sås, chutney eller annan röra.
Idag gjorde jag en curryvariant som föll mig i smaken.
CurryGurkPannkis
1 gurka, skalad och riven
1/2 c rismjöl
ev vatten, beroende på hur mkt vätska gurkan innehåller
1 tsk god curry
salt
cayennepeppar
1 salladslök
Jag smaskade i mig mina pannkisar med mangochutney, passade utmärkt.
Recept på Ölbröd kommer efter midsommar. En midsommar som enligt tradition kommer firas inomhus ser det ut som, men det går väl lika bra det.
Sen förstår jag inte hur folk orkar uppröra sig över Humanisternas kampanj "Gud finns nog inte"? Jag menar de har väl lika stor rätt att "kampanja" som alla andra...?
No comments:
Post a Comment