Tuesday, June 9, 2009
BlackBeerBeans
Öl kan verkligen ge karaktär och mustighet i maten eller brödet. Jag brukar baka bröd med öl och beroende på vilken sorts öl du använder får brödet sin karaktär. Idag gjorde jag en mustig bönröra som fått sjuda med en mörk ale.
BlackBeerBeans
olja
1 gul lök, hackad
3 vitlöksklyftor, finhackade/pressade
1 c öl
3 c kokta svarta bönor
1 msk chili
2 tsk tamarind
en nypa socker
Salt & Peppar
Fräs löken mjuk. Tillsätt resten av ingredienserna och låt puttra tills vätskan puttrat bort, 10-15 minuter. Smaka av med salt & peppar samt andra eventuella kryddor.
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
Åh du får dela med dig av recept på gott ölbröd! Jag har aldrig ätit det.
ReplyDeleteÖl är en högjare i maten. Jag brukar använda det för att lyfta fram mustigheten i rotsaker.
ReplyDelete