Monday, December 3, 2012
Köttfria köttfärslimpan
Jag känner mig inne i en "husmannig" period just nu. Det är mycket kål, rotsaker och annat gott. Det är det bästa med den här tiden. Jag är så knäpp att jag älskar att frossa i brysselkål, grönkål, vitkål, kålrot, rödbetor och annat. Finns mycket med "jul" jag inte gillar, men de sakerna har jag lärt mig att välja bort. Men man hamnar ju alltid i sammanhang där det tvingas in i det som stör en... Tur att man börjar bli härdad. Hyckleri går inte att komma ifrån.
Idag blev det "köttfärs"limpa, med grillad kålrot och brysselkål. Jag har en smidig bänkgrill som man snabbt slänger i grönsaker och ett par skivor limpa och grillar på.
Köttfri köttfärslimpa
7 dl TVP granulat
6 dl buljong
2 msk soja
2 msk olja
2 gula lökar, hackade
2 vitlöksklyftor
1 tsk peppar
1 msk vitlökspulvet
1 msk lökpulver
1/2 tsk spiskummin
2 1/2 dl ketchup + lite extra för pensling [jag gjorde egen "ketchup" genom att röra ihop tomatpuré, dadelsirap, äppelcidervinäger, kryddor, vatten]
3 1/2 dl gluten mjöl
Koka biljongen och häll den över granulaten tillsammans med sojan. Låt stå och dra och svalna. Stek lök och vitlök i olja. Blanda ner allt i granulaten och knåda ner alla ingredienser. Ta hälften av mixen och kör i mixern så håller det ihop lite bättre. Forma till en limpa och lägg på en plåt. Pensla med ketchup, grädda i ugnen 175°C i 20 minuter, pensla ett till lager ketchup och grädda ytterligare 25 minuter. Låt den stå till sig 10 minuter innan du skär i skivor.
[för övrigt var korn à la maltan ÄNNU godare idag när den stått till sig över natten]
Etiketter:
Bullar Biffar Burgare,
Recept
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment