Sunday, September 26, 2010

En dolme och Jimmy

Åh Jimmyboy & co skulle vara mäkta stolta om de visste att jag åt KÅLDOLMAR till valvakan, jag menar hur SVENSKT låter inte det. Fast jag åt det naturligtvis inte på traditionellt svenskt sätt så jag skulle nog få en uppläxning för det. - NÅDE DIG SOM INTE VÄRNAR OM DE FANTASTISKA SVENSKA TRADITIONERNA!

Jag vill fortfarande ha den där instruktionsboken "Så här är du svensk - din guide till de svenska traditionerna och hur du värnar om dem!" och jag hoppas SD kommer ge ut någon form av checklista, så man vet liksom. Vore ju hemskt att gå och tro att man är svensk o sen visar det sig att man inte alls är det, HUR KUL ÄR DET LIKSOM?! och frågan är om man måste flytta då eller hur det blir? [jag vet inte hur det känns att vara svensk, hur skiljer det sig liksom från något annat? Är det skillnad mellan olika svenskar eller är alla liksom lika och finns det något särskillt tecken att leta efter, vill inte av misstag råka ut för något ickesvenskt inflytande? Det är ju hur förvirrande som hellst med det här värnadet om "det svenska"..."]

Sen är jag lite nyfiken på det här importerade problemet som Sverige har drabbats av, eller rättare sagt de svenska männen företrädda av Jimmyboy. Nämligen våldtäkt. Det är alltså egentligen männen [om det råkar vara svenska våldtäktsmän, som det oftast är] som är offren. De är ju verkligen helt hjälplösa när utomnordiska män kommer hit och lär dem allt om våldtäkt. STACKARS, STACKARS svenska män! Men ni ska se att det blir kanooners sen när vi avlägsnat alla utomnordiska intryck. Då kommer det inte existera våldtäkt, sexuella övergrepp, pedofili eller annat som ni stackars svenska män fått lära er heeelt mot er vilja. Ja Jimmy-boy slår verkligen huvudet på spiken, tänk att en MAN kan vara så klarsynt!
[här skulle jag kunna tillägga något om ironi och att alla kanske inte förstår ironi... men]
Kåldolmar - OBS! icke traditionsenliga, alltså ej godkända av Jimmyboy & co


1 vitkålshuvud, skär av roten och koka mjukt
3 dl kokt ris, helst råris alt. fullkorn
1 1/2 dl sojagranulat
1 buljongtärning
200 g champinjoner, skivade
1 lök, hackad
1 tsk paprikapulver
1 msk tomatpuré
1/2 dl persilja
mynta
salt & peppar
Fräs lök, champinjoner och sojagranulat. Tillsätt buljong och lite vatten (efter behov beroende på hur mkt granulatet suger åt sig). Tillsätt resten av ingredienserna och smaka av. Tag loss vitkålsblad och rulla in ett par matskedar av röran. Pensla med lite olja. GRädda i 200°c till de fått färg.

No comments:

Post a Comment